Home >  Basisschoolkind >  Opvang en onderwijs >  Kinderopvang >  Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang

De Wet kinderopvang is er om ouders de mogelijkheid te geven om werk en zorg te combineren. Hierin is ook een regeling voor de buitenschoolse opvang (bso) opgenomen.

Voor en na schooltijd

Als je kind voor of na schooltijd opvang nodig heeft, is het mogelijk om dit via de basisschool of via andere kindercentra te regelen. Volgens de Wet kinderopvang zijn basisscholen verplicht om buitenschoolse opvang te organiseren tussen 07.30 en 18.30 uur:

  • op schooldagen;
  • op roostervrije dagen;
  • in de vakanties.

Hoe is bso georganiseerd?

Basisscholen mogen de opvang gezamenlijk organiseren of in samenwerking met andere kinderopvangcentra. De overheid houdt daarbij toezicht op de kwaliteit en de financiering van de kinderopvang.

Vaak is de opvang op een andere plek dan op school. Je kind wordt opgehaald als het nog jong is. Oudere kinderen mogen zelf naar de bso komen. Je kind kan er binnen en buiten spelen, maar bijvoorbeeld ook huiswerk maken.

Kosten van buitenschoolse opvang

Voor bso moet je betalen. Als je werkt of als je een studie volgt en dat combineert met de zorg voor je kind, kun je hiervoor een tegemoetkoming krijgen. Via de belastingaangifte kun je de kosten voor kinderopvang opgeven. Op basis van je inkomen wordt dan berekend hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt.

 

Keurmerk

Bron: Buitenschoolse opvang

Geef uw mening over deze informatie

info Uw mening wordt verstuurd naar de webbeheerder van deze website. De webbeheerder kan contact met u opnemen wanneer u hiervoor kiest, maar is hiertoe niet verplicht.

Wanneer u een persoonlijke vraag heeft kunt u het contactformulier invullen.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult

Of vraag het Else, onze virtuele medewerker!

Organisaties